İKİ BİN 21

Yeni bir yılın geldiğine mi , yoksa bu yılın bittiğine mi seviniyoruz.? Ben bu sene bittiğine seviniyorum, ama aynı zamanda temkinliyim de, gelen gideni aratır diye de bir söz dizisi var bu hayatta, bunu da unutmamak gerekir. İnşallah gelen gideni aratmaz diyelim. Evet kötü bir yıl oldu. Halen erkek şiddeti devam ediyor, halen kadın cinayetleri bitmedi , hayvan hakları çıkmadı, corona virüsü, maskeli ve kısıtlı bir hayat, dolayısıyla psikolojisi bozuk insanlar, kötü bir ekonomi, işsizlik, geçim derdi, vs, vs…diye gidiyor. Tabii ki bu durumda insanların mutlu mesut bir yaşam şekillerinin olması pek mümkün değil. Bütün bunların yanın da çok can kayıplarımız oldu, ağır vakalar oldu, kurallara uyulmadı, hastaneler, yoğun bakım üniteleri yetersiz kaldı sağlık çalışanlarımız çok yıprandı, halen de kurallara uymama konusunda ısrarla devam ediyoruz. Şahsen ben bu pandemi döneminin iyi bir şekilde yönetilemediğini ve bir çok bilginin saklandığını, aklımızla alay edildiğini, aynı zamanda yapılan yanlışlıkların da bir bedeli olduğunu düşünüyorum. Umarım en kısa sürede aşı ile birlikte her şey yoluna girer ve bu beladan kurtulmuş oluruz. Maskesiz ve kısıtlı olmayan bir hayatın kıymetini de anlamış olur, yeni yıla daha umutla daha huzurlu ve mutlu gireriz..

Yeni mutlu bir yıl, yeni hayaller, yeni umutlar için naçizane ufak bir kaç tavsiye…

Öncelikle yeni yılda ; Güzel bir hayat istiyorsanız güzel insanlar biriktirin. ( Bu konu da biraz zorlanabilirsiniz :)) ) Size negatif enerji veren çok bilmişleri hayatınızdan silin atın. Büyük hayallerinizi küçük insanlarla ziyan etmeyin. Uğraşarak düzeltemediklerinizden vaz geçerek kurtulun. Keçiye önden, ata arkadan, aptala hiç bir taraftan yaklaşmayın. Sizden daha az mesut olan birine sadetinizden bahsetmeyin. Aklınız varsa yokmuş gibi yapın. İyi bir insan olun ama kimseye belli etmeyin. Sizi daha iyi hissettirecek işler yapın. Hayatı olduğu gibi kabul edin, bırakın ara sıra canınız sıkılsın, bırakın bazen başkaları kazansın..

Yeni yılda bir de böyle deneyin, güzel, mutlu ve huzurlu bir hayat belki de bu tavsiyelerde gizlidir… Mutlu yıllar bol şanslar… Bu ülkede hepimizin şansa çok ihtiyacı var.

Yaşanacak günleri yarına bırakmayın hayat geç kalanları hiç affetmiyor..

21 . ARALIK .2020 . . İSTANBUL

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.