ADALET

Adalet kelimesinin sözlük anlamı, yasalara sahip olunan hakların herkes tarafından kişi , kurum ayırt etmeden eşit bir şekilde kullanılmasının sağlanmasıdır. Hukuk kelimesinin anlamı da toplumu düzenleyen devletin yaptırım gücünü belirleyen yasaların bütünüdür.

Şimdi gelelim ülkemizdeki duruma bakalım insanımız ve hayvanımız bu hukuk ve adaletten nasıl pay alıyor. Çok uzağa gitmeden basit bir örnekleme yapalım.. 2020 senesine baktığımızda resmi kaynaklara göre 269 kadın cinayeti var. Nasıl öldürülmüşler.? %50 ateşli silahlar – %32 kesici aletler – %7 tespit edilemeyen – %7 boğarak – %4 darp edilerek… Bu ne anlama geliyor.? Bu şu anlama geliyor 269 kadın cinayeti olduğuna göre 269 adet katil var demektir. Bu katiller yeterli ceza alamadıkları için bir 269 kadına daha musallat olacaklar demektir. Bir başka deyişle cinayete kurban giden kadınların yakınlarının başka canlar gitmesin yalvarışlarının boşa çıkması demektir…. Bu katillerin kaçı adli kontrol şartıyla dışarıda, kaçı müebbet hapis cezası aldı, kaçı kravat takıp pişmanım dedi diye üç beş sene ceza aldı, kaldı ki bu cinayete kurban giden kadınların çoğu göz göre göre katilinin uzaklaştırma kararı olmasına rağmen veya savcılığa verdikleri eşim veya sevgilim beni ölümle tehdit ediyor dilekçelerinin olmasına rağmen işlenmiş. Hani adalet.? hani hukuk.? Hani kanunların koruyuculuğu.? Daha Kılıçdaroğluna yapılan saldırının failini saymıyorum, Meral Akşenerin evine yapılan saldırının faillerini saymıyorum, daha kadınlara yönelik şiddet uygulayan kaşını gözünü patlatan, yüzüne kezzap atan failleri saymıyorum, daha yeni bir kadına tecavüz edip yolun kenarına bırakan,onuruna yediremeyen kadının intihara kalkuşarak %99,9 engelli kalmasına sebep olan o şerefsizi saymıyorum, alkollü araçla cinayet işleyen ünlü failleri saymıyorum, hayvanların patilerini kesen, eziyet eden, silahla vuran aracına bağlayıp kilometrelerce koşturan vicdansızları saymıyorum. Neden saymıyorum………..?? Çünkü hepsi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı…. ( Bu ülkede çok sık duyulan bir cümle )

Sonra içişleri bakanı çıkıyor annemle olan resmime küfür eden şahsı adli kontrol şartıyla serbest bırakmışlar deyip isyan ediyor. Bakan bey, ya bu ülkede olup bitenlerden haberdar değil, ya da bizle kafa buluyor. Yada yasalarda ciddi bir problem var kimse farkında değil, ( bakan bile farkında değil ) yada yasalardaki eksikliği herkes biliyor bilmemezlikten gelip üç maymunu oynuyor.. Başkada seçenek yok.

Eee adalet bir gün size de lazım olacak..

22. OCAK . 2021 BODRUM

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.