BEKLEMEK

Beklemek bilimsel anlamda bir işi oluncaya,bitinceye sona erinceye, yada bir şey gelinceye kadar bir yerde kalmak, yada durmak – biraz zaman vermek, süre tanımak – ummak, ümit etmek anlamında tanımlanıyor. Gayet güzel bir tanım, peki bu tanımı güncel hayatımıza uygularsak karşımıza neler çıkıyor.? Cevap çok basit.. Hayatımız beklemekle geçiyor…

Ne bekliyoruz..?

Bir güler yüz bekliyoruz , bir güzel söz bekliyoruz , bazen bir hediye bekliyoruz , iyileşmeyi bekliyoruz , sevilmeyi bekliyoruz , sayılmayı bekliyoruz , önemsenmeyi bekliyoruz , çayın demlenmesini bekliyoruz , ekmeyin kızarmasını bekliyoruz , yumurtanın pişmesini bekliyoruz , çorbanın soğmasını bekliyoruz , asansör bekliyoruz , otobüs bekliyoruz , trafikte bekliyoruz , kırmızı ışıkta bekliyoruz , bankada bekliyoruz , vergi dairesinde bekliyoruz , servisi bekliyoruz , vapur bekliyoruz , yağmurlu havada taksi bekliyoruz , para üstü bekliyoruz , filmin başlamasını bekliyoruz , çocuk bekliyoruz , haber bekliyoruz , bazen doların çıkmasını bazen de düşmesini bekliyoruz , bunun gibi yüzlerce sayabiliriz.. Bunlar bizim elimizde olmayan rutin çok da değiştiremeyeceklerimiz..

Birde bizim elimizde olup beklerken değiştirebileceklerimiz var..

Örnek vermek gerekirse ; iyi yönetilmeyi bekliyorsan otobüs bekler gibi bekleyemezsin , adalet bekliyorsan kırmızı ışıkta bekler gibi bekleyemezsin , özgürce düşüncelerini ifade etmeyi bekliyorsan trafikte bekler gibi bekleyemezsin , yasalar önünde eşit olmayı bekliyorsan servis bekler gibi bekleyemezsin , elini taşın altına koyman üretmen lazım , düşünmen lazım , araştırman lazım , çaba sarf etmen lazım , en azından seçme ve seçilme hakkını iyi kullanman lazım , doğru insanla yanlış insanı iyi ayırt etmek lazım..

ABD de dönemin en etkili yazarlarından biri olan Alman asıllı Amerikalı gazeteci Henry Menckenin çok güzel bir tespiti var..

Eğer A yasalarla kendi ahlaki değerlerini B ye zorla uygulamaya kalkıyorsa büyük ihtimal A şerefsizin tekidir :)) .. Dikkatli olmak lazım, akıllı olmak lazım..

09 . ŞUBAT . 2021 BODRUM

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.