SAHTEKARLAR ORDUSU…

Evet ülkemizde de bir de sahtekarlar ordusu var. Hem de, her alanda ve bütün dünya ile baş edebilecek büyüklükte ve güç de…

Sahtekarlık günümüzün en çok kullanılan ve son yılların en moda sözcüğü. Bu kelime Farsça dan dilimize geçmiş içimize kadar , kemiklerimize kadar işlemiş, günümüzde fiziki olarak her yerde karşımıza çıkabilmekte. Trende , vapurda , otobüste, uçak da, dolmuş da, mahallemizde, en yakınımızda, çalan telefonumuzun ucunda, bazen peynirin içinde bazen de yağların içinde , hemen hemen her yerde. Türk dil kurumu sahtekarlığı, sahte işler yapan, düzmeci, sahteci yalancı diye tanımlıyor. Dolandırıcılığı da gerçekten öyle olmadığı halde öyleymiş gibi yada aldığı borcu geri ödemeyen inkar eden diye tanımlıyor. Aslında aralarında pek de bir fark yok. O zaman sahtekarlığı ve dolandırıcılığı bir paket program gibi düşünebiliriz. Ülkemizde bu paketi  taşıyan o kadar çok insan var ki , her halde saymakla bitmez. Gerçekten  insanları tanımak artık çok zor. Zor oyunu bozar derler ondan mı bilinmez ama, artık insanlara güven kalmamış, bu en yakın arkadaşınız, dostunuz olsa bile . Zaten bir insanı tanımak için bir insanın ömrü yetmez o yüzden insanları tanımak çok zor. Bu yeni dünyada iyilik ile salaklığı , hangi gemiyi yakacağını , hangi gemiye bineceğini, iyi ayırt etmek lazım, ne kadar az insan, o kadar çok huzur.

Türkiye de sadece sahtekarların ve dolandırıcıların defin edildiği bir mezarlık yapılsa her halde hazine arazileri bile yetmez..

Bir insanın gerçek yüzünü görmek istiyorsanız ona hiçbir faydası olmayan insanlara nasıl davrandığına bakın… Yada ona borç verin….

Tıp kitapları pek yazmaz ama sizi bilerek üzen, yoran, devamlı yalan söyleyen, borcuna sadık olmayan, sizi salak yerine koyan , aklınızla alay eden size negatif enerji veren insanlarla iletişiminizi kesmeniz ömrünüzü uzatıyormuş…

Canınızı yakan insanlardan intikam almayı hiç düşünmeyin . Çünkü hayat sizden daha yaratıcı..

09 . ARALIK . 2023 BODRUM

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.