SONUÇ FELAKET

 

 Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Gençliğe hitabesinin bir bölümünde yaklaşık doksan altı sene önce bu gün olacakları tahmin etmiş ve tahmini çok doğru çıkmış…

*******

Alt tarafı bir kaç çiçek koklayıp,bir hayvan sahiplenip,bir kaç insan tanıyıp,sevip gidecektik bu dünyadan.Nasıl kötü bir zamana denk geldi ömrümüz..Vicdansızların, sapıkların, katillerin, nefretin ,cehaletin ortasına düştük…

YAŞAR KEMAL Bu satırları yazarken tahminde bulunmamış bizzat yaşamış..

*******

Cahil bir toplum,özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi hiç bir zaman özgür bir seçim yapamaz sadece seçim yaptığını zanneder.Cahil toplumla seçim yapmak okuma yazma bilmeyen insana hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır.Böyle bir seçimle iktidara gelenler düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir..

FRİEDRİCH NİETZSCHE Alman filozof da bu satırları yazarken cahil toplumların içerisinde kurnaz tilkilerin çok olduğunu görmüş..

*******

Edepsiz, arsız, ahlaksız, şarlatan, sahtekar öyle insanlar var ki, bunlar suç işlemekle kalmaz, işledikleri suçu reddettikleri gibi, suçu zarar verdiklerine yüklemeye ve onları susturmaya çalışırlar..

MEHMET MUMCU Bu satırları yazarken bizzat yaşadıklarını ve gördüklerini anlatmış..

*******

Herkes gördüklerini, yaşadıklarını, tahminlerini yazmış insanlık için sonuç felaket…Gel de insanları sev…!!

İnsanları kandırmak , kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır…

18 . KASIM . 2023 BODRUM

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.